Bouw- en herbestemmingsprojecten voer je het liefst in goede samenspraak en samenwerking met de gemeente uit.Vooral als je dat de samenwerking systematisch op kunt zetten levert dat een grote meerwaarde op. Om systematisch de samenwerking met de gemeente op te kunnen zetten is de methode SAMBA ontwikkeld.

Kantoorgebouw small'Kantoortje ruilen' en grondposities herverdelen kan een oplossing zijn voor leegstand en plannen van herontwikkeling die niet van de grond komen. Dat concludeert een speciale commissie die de minister adviseert over het in de bouw vrij onbekende fenomeen van stedelijke herverkaveling, schrijft Cobouw op 15 juli 2014.

Bouwvergunning aanvragen – Iedere ontwikkelaar, architect, bouwadviseur of aannemer die een vergunning aanvraagt wil deze vergunning snel hebben. Toch duurt het vaak lang voordat een vergunning verleend wordt. In dit artikel beschrijf ik drie fouten die je als ontwikkelaar, architect, bouwadviseur of aannemer niet wilt maken als je snel vergunning wilt hebben.

Traag. Op de vraag hoe de gemeente werkt, is dat een veel gehoord antwoord. Ook jij als architect, bouwadviseur, ontwikkelaar of aannemer zult vaak dit antwoord geven.Maar is het echt zo dat de gemeente traag is? Het valt niet te ontkennen dat het vaak lang duurt voordat de gemeente een beslissing neemt op een vergunningaanvraag. Maar dat betekent niet dat de gemeente traag werkt. De complexe aanvragen, de manier van organiseren en verplichte procedures maken dat de gemeente vaak veel tijd nodig heeft om tot een besluit te komen over een aanvraag.

De Rechtbank heeft op 23 augustus 2012 uitspraak gedaan in een zaak waarin de gemeente Oostflakkee veel aanvullende gegevens heeft gevraagd bij een aanvraag omgevingsvergunning. Maar was het vragen van die aanvullende gegevens terecht?

Subcategorieën

social facebooksocial twitter
 

Verbeter de samenwerking met de gemeente

Het nieuwste boek van Roland Scholten


De Gemeente, Uw Partner In het Bouwproces

 

is onlangs verschenen. Wil jij sneller en makkelijker toestemming om te bouwen? Dit boek leert je hoe je dat in 5 stappen lukt.

 

Bestellen?

klik op onderstaande afbeelding van het boek.

3D omslag PBK2Render 

 

 

Praktische informatie over vergunningen in uw mailbox? Meld u aan!
Uw naam: *

Wat is uw naam?
Uw e-mail adres: *

Wat is uw e-mail adres?
Ik ontvang de mail graag in:

Ongeldige invoer